Iskaznica zajednice živih ljudi

Koristi se u slučajevima kada živi čovjek nije u pravnom prometu, tj. izvan je ugovornog odnosa u bilo kojem komercijalnom smislu. U pravnom prometu fizička osoba dužna je služiti se osobnim imenom i prezimenom (osobnom iskaznicom), dok izvan pravnog prometa to nije. Kako znati da li ste u pravnom prometu ili niste? Pa jednostavno. Pokazivanje osobne iskaznice tj. identifikacija sa istom, smatra se dokazom da ste unutar pravnog prometa, građanin države podložan okvirima Ustavno-pravnog poretka. Ukoliko se ne identificirate sa istom, tvrdite da niste dio tog poretka, a službene osobe koje će vas po svaku cijenu željeti smjestiti u svoju nadležnost (trgovinu) morat će dokazati da niste to što tvrdite.

Mada je vaša izjava da ste živi čovjek samo evidentna, tj. očevidna, ipak ako administrativne osobe ne vjeruju vašoj izjavi možete joj pokazati iskaznicu Zajednice. Ona je dokaz da ste upisani u evidenciju sukreatora Zajednice i da više niste unutar pravnog prometa, pa nijedna služba nad vama nema nadležnost.

Iskaznicom Zajednice se služite na vlastitu odgovornost i u dobroj namjeri prema svim ljudima, bez obzira na njihov službeni kapacitet. Iskaznica nije ugovorni dokument, pa nijedna druga ili treća osoba ne može tvrditi da ima ikakvo pravo nad vama ukoliko se identificirate sa istom. Iskaznica je izvadak iz Evidencije sukreatora Zajednice suverenih ljudi na Zemlji “Živi čovjek”, dokaz da ste živi čovjek, a ne fizička osoba ili kakva druga osoba u pravnom prometu. Iz istog razloga na iskaznici postoji i qr kod kojim se može na licu mjesta preko mobitela ili nekog drugog uređaja koji ga može očitavati, ustanoviti istinitost ove evidencije u elektronskom obliku.