Renesansa psihodelične znanosti

Čak i u krajnje konzervativnim državama Evrope bivaju organizirane javna predavanja i diskusije o „znanosti psihodelije“, kao pokušaj upoznavanja i senzibiliziranja šire javnosti o potrebi revalorizacije  „apsolutne istine“ u vezi tematike droga.  Trezveni diskurz na temu „znanost psihodelije“ neophodno je potreban zbog medicinskih i duhovno-evolutivnih razloga, izvan nametnutog, iracionalnog, emocionalno nabijenog i nadasve neutemeljenog religiozno-političkog narativa, koji je stvorio jednu vrlo iskrivljenu i nadasve negativnu sliku u vezi upotrebe nekih opijata (droga). Dok je trenutno „naš kolektivni mozak – „cloud“ društva zaposlen probavljanjem (opet politički inducirane) histerije u vezi  aktualne pandemije, oslobodio se slobodan prostor za diskurz o znanosti psihodelije. Ta znanost se već više desetljeća plodno i sustavno razvija na području, za javnost nepristupačnih i stoga etiketiranih kao nepostojećih, vojnih projekata. Raznovrsni opijati su tokom povijesti rado korišteni kao podsticaj vojnicima, nebili se razbio njihov prirodni-čovječji antagonizam prema nasilju i ubijanju ljudi, koje oni niti ne poznaju.

Odakle dolazi izraz „psihodelija“? Termin je nastao u  50-im godinama prošlog stoljeća i bukvalno znači „manifestacija-razvoj psihe“, bez obzira šta mi pod psihom ili duhom podrazumjevali. Pošto moderna (pro-jezuitska) znanost od Descartesa naovamo sustavno ne priznaje postojanje i isto tako sustavno izbjegava svako spominjanje fenomena svijesti, psiha-duh je obično preveden kao um (mind) tj. automatski mehanizam-unutarnji glas koji objašnjava svijet oko nas riječima, pojmovima, konceptima i značenjima: ukratko idejama. Svijest se nasuprot uma ne bavi idejama, već tihim svjedočenjem fenomena.

Koja teorijska pozadina stoji iza  aktualne renesanse znanosti psihodelije? Prvenstveno se tu radi o promjeni paradigme. Ortodoksna znanost se bazira na mehanicističkoj ideologiji-paradigmi. Ona cijeli svijet, uključujući i čovjeka, vidi kao jedan kompleksni materijalni stroj koji radi na principima mehanike. Uzalud sto godina razvoja kvantne fizike i Teslinih otkrića, kad se to nije odrazilo na promjenu filozofije-ideologije znanosti, koja se ignoratski drži filozofije materijalizma, isto kao što se religije lijepe na filozofiju idealizma.  Promjena paradigme znači promjena filozofskih temelja znanosti i dovođenje Fenomenologije iskustva-subjekta-svijesti u prvi plan kao nove, rigorozne znanstvene metode.

Renesansa znanosti psihodelije paralelno jača sa aktuelnom ekplozijom psihičkih, neuroloških i drugih teških bolesti. Koliko je legalno u takvoj situaciji pokušati sve, nebi li se donekle umanjila patnja i uklonio straha kod umirućih pacijenata? Koliko je legalno liječiti depresije i neuroze prirodnim „nelegalnim“ supstancama koje ne stvaraju niti neželjene posljedice niti ovisnost? Koliko je uopće stalo vladajućoj političko-religioznoj eliti do poboljšanja psihičkog i fizičkog blagostanja većinskog civilnog stanovništva? Imalo ili nimalo?

Što se samih opijata tiče, prvenstveno je potrebno napraviti razliku između dvije glavne grupe: pozitivne i negative. Pozitivne su one koje imaju veliki potencijal na zdravstvenom i perceptivnom (duhovnom) planu, bez opasnosti od ovisnosti i trovanja. Upravo ta vrsta opijata, koji šire naš pogled na svijet, podstiče nas da postavimo „prava“, tj. za političku manipulaciju neugodna pitanja.  Posljedica njihove konzumacije je osvještavanje i preispitivanje, za razliku od automatskog prihvaćanja tabua i dogmi naše društvene stvarnosti. Stvarajući mnogo više neuronskih veza u mozgu, one proširuju naš uobičajeni tunel percepcije, vraćajući nas tako doslovno u djetinstvo, kad je naš mozak radio punom parom i kad smo više vjerovali našim očima nego objašnjenjima naših učitelja. Ti prirodni sastojci, potpomažući proces spajanja (re-ligio), imaju za posljedicu prevazilaženje osjećaja odvojenosti. Iluzija odvojenosti nestaje, a realnost spojenosti postaje.

Pokret ili fenomen kulture „šezdesetih“ godina prošlog stoljeća, upravo je pritisnuo tu osjetljivu tipku. Naime, tada je mladež SAD-a, poduprta upotrebom pozitivističkih ili perceptivnih opijata, počela postavljati neugodna pitanja u vezi tada aktualnog rata u Vietnamu. Ovdje se mora napomenuti da su svi napadački ratovi, bilo da ih nazivamo „intervencija“, „svrgavanje legalnih vlada i predsjednika legalnih država, „širenje demokracije“, „obojene revolucije“ itd. iako su ilegalni na osnovu rezolucije UN-a iz 1945-te godine, ipak prešućuju, toleriraju, bagatelizijaju, opraštaju i na kraju zaboravljaju, da bi se opet iznova ponovili. Dovoljno je da se odgovorni političar javno izvini i potom smjeni. To što su na osnovu tog  „propusta“ ili „lažne objave“ milijuni ljudi izgubili život, prosječna (medijima programirana) osoba mirno prihvaća, ne shvaćajući da i ona nosi dio odgovornosti za te zločine. Ipak ta ista prosječna osoba će potpuno drugačije reagirati na temu popularizacije i legalizacije kulture psihodelije.

Kad se kultura šezdesetih pobunila protiv zločinačkog i ilegalnog rata u Vijetnamu, američki predsjednik Nixon je optužio konzumaciju droga kao uzrok za buđenje samosvijesti mladeži, koja je odjednom postala zrela postavljati za vlast neugodna pitanja i preispitivati društveni svijet oko sebe.
Započeta je medijska ofenziva (kontrarevolucija) i svi su opijati svedeni na zajednički nazivnik, bačeni u isti koš i prozvani opasnim drogama, te proglašeni ilegalnim. Na taj koš je potom zaljepljena etiketa „pazi otrov“ (ilegalno, kriminalno, asocijalno, protudržavno). To što su u taj koš ubačeni i pozitivni opijati, nije se dogodilo slučajno i moderna znanost psihodelije se danas trudi ispraviti tu grešku ili nepravdu.  Zanimljivo je primijetiti da se isti sistem paušaliranja danas koristi sa svim modernim hereticima. Svi oni se stavljaju u koš „teoretičara zavjere“ (tj. nevjernika u religioznu znanost) i onda se sve skupa baca u pakao gdje borave ekstremni desničari i ostale društveno nepodobne spodobe.

Vratimo se opet prapovijesnim temeljima znanosti psihodelije. Sve šamanske kulture svijeta se baziraju na fenomenološkoj znanosti psihodelije. Čak i čitave drevne civilizacije (npr. one srednje Amerike) zahvaljuju svoj nastanak i procvat trezvenim razvojem psihodelične znanosti. Čak i svima nama znani Sigmund Freud je svoju psihijatrijsku karijeru počeo kao psihodelični terapeut. Događaj koji je promijenio tok njegove karijere i koji je odgovoran za pronalazak legendarnog kauča, je smrt jednog njegovog pacijenta kao posljedica trovanja (predoziranja ili nespretnog kombiniranja supstanci).

Treba se svakako zapitati kome koristi tabuizacija psihodelične znanosti? Onim nevidljivim i zato nepostojećim sistemima moći, upravljanja i represije, koji obitavaju u sjenki našeg pseudo-demokratskog društva. Društveni tabu je uvijek ono što mainstream (društvena svijest) ne voli. Ono što on ne voli to se onda financijski ni ne podupire. Etiketiranjem nečega kao društveno neprihvatljivim, stvara se podsvjesni strah u pojedincu od ekskomunikacije. Taj strah onda blokira prirodni tok kreativnih potencijala u njemu i on postaje podoban, zakočen, suzdržan i nadasve poslušan. Kako funkcionira ta procedura (od implantiranja straha do financiranja poslušnih) vidljivo je na primjeru aktualnog političko-religioznog projekta „klimatske promjene“. Dovoljno je, kao na primjer znanstveni institut, samo spomenuti temu „klime“ u kontekstu pseudo-revolucije zvane „Greta“ i ogromna novčana sredstva tom institutu bivaju odobrena. Dok se tako na jednoj strani vlade razbacuju gigantskim fondovima za financiranje huškanja klima-histerije u već provjerenoj ambalaži „krivnja i kazna“, za istraživanje psihodelije nedostaje sredstava, jer nedostaje političke podrške, kao i podrške širih narodnih masa. Problem financiranja psihodeličnih istraživanja je onaj na koji nailaze svi oni koji se tom tematikom žele baviti i dok se on ne riješi, neće biti ni većih pomaka nabolje. Prvi korak je svakako dekriminalizacija psihodelije u javnosti već pomenutim predavanjima i diskusijama. Drugi je stvaranje profesionalne strukture vještih terapeuta, koji će garantirati sigurnu  i efikasnu upotrebu psihodelika u medicinske svrhe. Možda će upravo i dijete nekog čitatelja ovog teksta u budućnosti napraviti karijeru ili bolje pronaći sebe i put svog srca kao psihodelički terapist.

8 misli o “Renesansa psihodelične znanosti”

 1. malo za laku noć,,,
  DAVID ICKE / MANIPULACIJE LJUDIMA / MEDIJI: ORUŽJE MASOVNOG UVJERAVANJA
  Psihološki rat – Tehnike slamanja otpora prije nego li i pomislite na otpor
  6. rujna 2018.
  mediji televizija

  .

  Ovako izgledaju naslovne stranice mainstream medija već više od dva desetljeća – nitko osuđen, osim psa Mede… – Ovi naslovi nisu puke informacije, to je ujedno i psihološki rat! Pročitajte!

  – Vlada odbila zakon koji bi otkrio kako su se političari obogatili
  -Tomislav Horvatinčić oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika
  – Kalmeta se vraća u velikom stilu, mogao bi dobiti jednu od ključnih uloga u HDZ-u
  – I dok se nema novca za bolesnu djecu, Vlada kupuje automobile vrijedne 220 milijuna kuna
  – Borisu Šavoriću je isplaćeno 825 tisuća kuna za 18 dana rada
  – Jedini preživjeli vatrogasac s Kornata još uvijek nije dobio ni kunu odštete
  – Zatvorena još jedna pekara u Zagrebu: “Zbog kune viška”
  – Manjak u blagajni kažnjavat će se iznosima do 300.000 kuna
  – WC od milijun kuna: bit će pun rostfraja, senzora i lampica
  – Za fontane 50 milijuna kuna
  – Šef MOL-a za preuzimanje Ine Sanaderu dao 10 milijuna eura mita
  – Ježić nije vratio 5 milijuna eura jer ih nema
  – IVO SANADER NA SLOBODI BEZ JAMČEVINE I MJERA OPREZA
  – Čobanković zatražio novo sudenje i poništavanje presude za guljenje krumpira
  – Milan Bandić išetao iz Remetinca
  – Zdravko Mamić je pobjegao iz Hrvatske; nalazi se u BiH, čije državljanstvo je nedavno dobio
  – Mladić preminuo na ulici, u Hitnoj nije bilo doktora
  – Direktor smetlišta sam sebi isplatio milijun kuna bonusa
  – Za liječenje marihuanom osuđen na 2 godine zatvora
  – SIN GENERALA KRULJCA IZBJEGAO ZATVOR! Policija mu u stanu pronašla kokain, marihuanu i skoro 120.000 eura, ali izvukao se samo radom za opće dobro
  ……

  Ovakve presude i medijski natpisi dio su psihološkog rata – slamanje otpora prije nego li i pomislite na otpor, iz razloga što ovakve presude sa vremenom kod ljudi probude osjećaj nemoći i bespomoćnosti te mase postanu apatični puki promatrači koji govore – “NE MOŽEMO MI TU NIŠTA”, to je ujedno i jedan od razloga zašto mediji koje kontroliraju ovi kriminalci pišu o njihovom kriminalu – svakodnevno. To je razlog zašto su naslovnice pune Horvatinčića, Bandića, Sanadera, HDZ-a, SDP-a i milijardi u vjetar bačenih ili pokradenih kuna… i nikome ništa.

  Ne da ne treba pisati o tome, treba, ali na dublji, obuhvatniji i pametniji način… pa mase neće biti ravnodušne…

  Njihova ‘Moć’ Naša Je Iluzija Nemoći!

  NEČUJNA ORUŽJA ZA TIHI RAT – David Icke
  Cilj sustava je da nas drži u modusu preživljavanja tako da uvijek gledamo prema sutra umjesto da živimo u sadašnjem trenutku. Kao što je napisao John Lennon: Život je ono što vam se događa dok ste zaposleni smišljanjem drugih planova.

  Ako su nam glave pognute a mi usredotočeni na preživljavanje ili na potragu za “uspjehom” nećemo pogledati gore i vidjeti igru koja nas porobljava. Dokument koji je izašao na svjetlo dana 1986. briljantno je opisao tehnike koje se koriste u onom što zovemo društvo. Zvao se “NEČUJNA ORUŽJA ZA TIHI RAT” a druga verzija se navodno nalazila u rukama obavještajne agencije američke mornarice.

  Ona koju ja imam je, čini se, pronađena u IBM-ovom stroju za fotokopiranje koji je kupljen iz druge ruke u Americi. Taj dug i detaljan dokument opisuje politiku koja se provodi barem od 1950-ih. U njima se tvrdi da je tihi rat… objavila međunarodna elita na sastanku održanom 1954. Važna iluminatska organizacija zvana grupa Bilderberg prvi se put sastala 1954. i sastoji se od elite iz globalne politike, bankarstva, trgovine, vojske, obavještajnih agencija i tako dalje. Međutim pozadina je manje važna od sadržaja,jer on ukratko objašnjava tihi rat protiv ljudske psihe.

  Iskustvo je pokazalo da je najjednostavnija metoda pribavljanja nečujnog oružja i zadobivanja kontrole nad javnošću te da ih se s jedne strane drži ne discipliniranima i ne upućenima u osnovne principe sustava, držeći ih zbunjenima te s pažnjom usmjerenom na pitanje bez prave važnosti s druge strane.

  To se postiže:

  1. isključivanjem njihovih umova; sabotiranjem njihovih mentalnih aktivnosti; pružanjem nisko kvalitetnih programa javnog obrazovanja u matematici, ustrojstvu sustava i ekonomije i suzbijajući tehničku kreativnost.

  2. pobuđivanjem njihovih emocija, poticanjem na njihovo udovoljavanje vlastitim strastima i prepuštanje emocionalnim i fizičkim aktivnostima kroz:

  a) neprekidno emocionalno šokiranje i napade (mentalno i emocionalno silovanje) konstantnom baražom seksa, nasilja i ratova u medijima posebno na televiziji i u novinama.

  b) pružanje onoga što žele u prekomjernim količinama”BRZE HRANE ZA MOZAK” i istovremeno uskraćivanje onoga što im stvarno treba.

  c) Prepravljanje povijesti i zakona te izlaganje javnosti devijantnim kreacijama, čime se njihovo razmišljanje skreće s osobnih potreba na potpuno izmišljene vanjske prioritete. Time se onemogućava njihovo zanimanje za nečujna oružja tehnologije društvene automatizacije i njihovo otkrivanje. Opće pravilo je da se iz zbunjenosti može izvući korist; što je veća zbunjenost, to je veća korist. Stoga je najbolji pristup stvarati probleme i onda nuditi rješenja.

  Ukratko:

  Mediji: odvraćaju pozornost odrasle javnosti daleko od pravih socijalnih pitanja i skreću je na stvari bez pravog značenja.

  Škole: mladoj publici uskraćuju znanje o pravoj matematici, pravoj ekonomiji, pravom pravu i pravoj povijesti.

  Zabava: održava zabavu za javnost ispod razine šestog razreda.

  Posao: održava javnost zaposlenom, zaposlenom, zaposlenom bez vremena za razmišljanje; otraga na farmi s ostalim životinjama.
  ,,,ostalo na linku,,,
  https://2012-transformacijasvijesti.com/manipulacije/necujna-oruzja-za-tihi-rat

  Odgovori

Komentiraj