Totalna rasprodaja slobode

Za koju cijenu smo spremni ustupiti našu strast, našu mogućnost za slobodom? Jesmo li spremni trampiti je za obećanje spasenja ili preživljavanja? Pred našim očima, kao na ubrzanom filmskom platnu, defiliraju vjerske ideologije, jedna za drugom. Kojom je samo brzinom vjersko ludilo klima religije zamjenio vjerski fanatizam virusne religije. Sjećanje čovjeka današnjice ima vrlo kratak rok trajanja. Za preživljavanje ove šok terapije u nastavcima, potrebno je postaviti prioritete, ukoliko ne želimo da nas pojede inercija krda. Svako od nas se mora zapitati,koje su primarne vrijednosti njegovog života. Za što smo spremni ginuti danas, što je ono bez čega život nema smisla? Gdje je apsolutno dno naše tolerancije sa obzirom na brutalno silovanje naših prava i sloboda?

Što nam je važnije u životu, zdravlje ili sloboda?

Što nam je važnije u životu, klima ili sloboda?

Bez slobode nema ni zdravlja ni klime. Bez slobode nema ničega, jer samo u slobodi ispravno funkcioniraju naša čula. Sloboda je osnova svega, kao što je mogućnost percepcije osnova našeg bića. Mi smo magična bića samo ako smo slobodni. Nestankom slobode, nestaje i naša magična priroda, a sa njom i zdravlje i klima. Sloboda nije besplatna, ali je rado prodajemo budzašto. Cijenimo je toliko, da je se u kriznim vremenima lako odričemo i doslovno smo spremni trampiti je za “mačka u vreći”.

Naša tragedija je naša zaboravnost. Tokom povijesti smo se za svaku mrvicu slobodu uvijek morali izboriti, ulažući nadljudske napore. Na djeliće slobode, za koje smo se tako teško izborili, se lako navikavamo, ubrzo podcjenjujući ono što imamo. Te nevidljive vrijednosti onda redom omalovažavamo, žudeći za stranim plastičnim besmislicama. Prisjetimo se, kakav je bio osjećaj odreći se vlastite tradicije, prošlosti, predaka i prirode same i prigrliti uvezenu ideologiju stranih trgovaca u manitijama? Kakav je osjećaj tim istim trgovcima stoljećima vjerovati i poslušno mrziti ne samo svog susjeda već i samoga sebe (tijelo).

Naša tragedija je naša zaboravnost. Još dok slavimo netom izborenu djelimičnu pobjedu, već se opuštamo i prepuštamo trivijalnostima, koje nas onda toliko iscrpe,  da nam trofeji pobjede ubrzo iskliznu iz ruku. Strategijski pristup ratovanja za slobodu nije nam nikad bila jača strana. O istrajnosti, opreznosti, skromnosti i izdržljivosti da i ne govorim. Stihijski emocionalni ispadi su nešto, što se treba izbjegavati poput kuge, a ne obožavati kao strastvenost, jak karakter ili nešto slično. Glorifikacija vlastite gluposti nije nikakva vrlina. Svoje dugove samo ostavljamo našim potomcima na vraćanje, pritom se kuneći na našu beskrajnu ljubav prema njima.

Naša tragedija je naša zaboravnost. Što nas sprečava da raskrinkamo vlastitu glupost i naučimo nešto iz iskustava prošlosti. Jel to lijenost, mentalna tromost, tjelesni umor ili manjak životne energije? Možda sve skupa. Što smo naučili iz dekonstrukcije klima-religije? Da li nas „zelena histerija“ podsjeća na aktualnu histeriju, ili smo već zaboravili? Koliko puta moramo ići kod istog trgovca, koji nas je do sada već nebrojeno puta preveo “žedne preko vode”, da osvjestimo naše poroke?

Ako bih u nekoliko riječi trebao dijagnosticirati aktualno vrijeme i skizirati njegovu karikaturu, one bi glasile: inflacija slobode. Ova aktualna religija je, kao sve do sada u povijesti, također antipod slobode. Ona zabranjuje znanstveni diskurs o samoj sebi, iako sebe naziva medicinskom znanošću. Preispitivanje nepoželjno!  Nije li to trend istovjetan onom kod fašizacije društva? Svaki disident se redom kriminalizira. Oni pak nekorumpirani znanstvenici su zbunjeni i ne mogu se načuditi nastaloj situaciji.

Nova religija se upravo ukorjenjuje u sve pore društva. Povratak na staro nije moguć. Moguć je samo „novi normalitet“, čije će okvire definirati naši čarobnjaci romantike iz tvornica misli. Prisiljavaju nas vjerovati u dolazak spasioca, koji se zove cjepivo, iako je javna tajna da je mit o cjepivu “sveta laž”. Pred nama je raskol svijeta na one za i protiv cjepiva, na racionalne i iracionalne, na poslušne i opasne, na vjernike i ateiste. Kako će izgledati sljedeća godina? Masovno kažnjavanje neposlušnih nevjernika ili će plamtiti globalni građanski rat između sile imperije i pokreta otpora?

Naša tragedija je naša zaboravnost. Upravo one nevidljive vrijednosti, poput slobode, su temelj svih onih nama vidljivih blagodati. Bez slobode život i svijet nema ni okusa ni mirisa. Ne dozvolimo da nam jedna nevidljiva opasnost oduzme nevidljivu vrijednost i zauvijek nas ostavi bez naših čula i naše tjelesnosti uopće.

Totalna rasprodaja slobode, ajmo, još malo pa nestalo!

 

7 misli o “Totalna rasprodaja slobode”

 1. Meni je sve 95% (“promila”) isto. Malo me jeza oče kad dođem u dučan i vidim sve one maskirane pljačkaše na rukomet lufta. TV i radio izbjegavam, u autu se više ne pali, na internetu me ne može “dovatit”, vozim slalom bolje nego Matko Zrnčić Dim. Ograničenja su za trutove iz uhljebničke loze, trgovinu i usluge, za proizvodnju nema ograničenja, osim bla-bla-moš-si-mislit.
  U “našoj” se ionako zakoni nit poštuju nit provode. Dva put. Sabor mora raditi da bi zakupnici primali pljačku, zakoni se donose da bi sabor radio i da bi štamparije radile, štamparije rade da bi se štampale narodne novine, narodne novine se moraju štampati radi sabora, štamparija mora raditi da bi se štampale narodne novine i da bi zakupnici primali pljačku, narodne novine se štampaju da bi se glasali zakoni, da bi zakupnici primali pljačku i da bi se preko njih tražile fizičke osobe koje su se izgubile, možda i pravne. Da nema narodnih novina fizičke se osobe nebi našle. 😉 To je praksa. Sve drugo je teorija. Urote. “Pravo amer`čki!”
  Malo mi je bila vuna kad su mi s interneta jučer nestali i “um” i “čovjek”… Ali danas su se vratili, ko Goran Bare.

  Odgovori
 2. fernando – :………………..” Mi smo magična bića samo ako smo slobodni. Nestankom slobode, nestaje i naša magična priroda, a sa njom i zdravlje i klima. Moguć je samo „novi normalitet“, čije će okvire definirati naši čarobnjaci romantike iz tvornica misli. Prisiljavaju nas vjerovati u dolazak spasioca, koji se zove cjepivo, iako je javna tajna da je mit o cjepivu “sveta laž”. Pred nama je raskol svijeta ……………………………..
  evo prilog – prevedeni,hvala Marijaaaaaaaa
  https://youtu.be/k5jOAvZpt_w

  Odgovori
 3. ovaj tekst se nudi za bolje poimanje što se to sprema uz video koji prevela Marija a ovaj tekst pokazuje Ben Fulford-predug je za prevod
  no uz spomen …..adrenokrom…..boli pamet …….jer se sve više pokazuje činjenica s više izvora, od lolite expresa i Epštajna i ostalih objavljenih pedofila s činjenjem ove strahote di mi je teško i napisati -a naći ćete i sami……………
  Također je došlo do masovnih uhićenja pedofila. Izvori iz Pentagona kažu:

  “Izgleda da je zadnja količina adrenokroma možda bila prožeta snažnim koronavirusom da ubije krvožedne kabaliste koji piju ovu stvar, dok je izvor, t.j. djeca prodavana, mučena ili uzgajana u tu zlu svrhu, oslobođena iz tunela.”

  Za one od vas koji još uvijek ne mogu omotati svoj um oko ovoga, Sjedinjene Države preuzela je skupina sotonista koji su, između ostalog, mučili djecu kako bi izvukli vrstu visoko induciranog adrenalina, poznatog kao adrenokrom.

  Evo što je Mark Zuckerberg (Rockefeller) rekao o ovome:

  “Iako se mnogim ljudima čini da je sudjelovanje i promatranje seksualnog odnosa ugodno i ispunjavajuće, ponekad mi je teško promatrati kasnije vađenje adrenokroma od malih sudionika, kako je prikazano na donjoj fotografiji. Međutim, pijenje adrenokroma je tako ugodna ljudska aktivnost kao i svaka druga s kojima sam se još bavio.
  Zapazite da koristi izraze kao što su “mnogim ljudima se čini” i “ljudska aktivnost”, kao da i sam nije čovjek.

  Sva ova čudovišta proganjaju se i ubijaju, a ako obratite pažnju, ogromna masa slavnih, milijardera i političara itd. nestala je iz vidokruga javnosti i više nikad ih se neće vidjeti. Ako su Zuckerberg i njegova supruga još uvijek živi, neće još dugo.
  Puno je dokaza da je pandemija coronavirusa kombinacija neuspjelog napada biološkim oružjem i smrtonosnijeg elektromagnetskog napada koristeći 5G. Link do znanstvenog članka pokazuje koliko je povezanost smrtnosti od pandemije blizu implementacije 5G.
  http://www.radiationdangers.com/5g/study-shows-direct-correlation-between-5g-networks-and-coronavirus-outbreaks-2/

  Odgovori

Komentiraj