Oporuka ili uvođenje reda u život i život poslije života

 

Nedavna smrt, meni bliske individue, me ponukala da trezveno razmotrim proces pripreme  umiranja. Smrt je neminovnost našeg života i prosto je apsurdno da naša kultura promišljeno izbjegava bilo kakav pragmatični kontakt sa njom. U “primitivnim”, tj. prirodi bliskim kulturama, stanje je potpuno drugačije. Smrt kod njih nije ekskomunicirana iz društvene svijesti, već joj pripada počasno mjesto u loži sa primarnim prirodnim silama tj. Bogovima.

Naša smrt će nakon našeg “neurednog života” ostaviti mnogo posla nama bliskima, koji ostaju iza nas i moraju se pozabaviti sređivanju naše ostavštine. Razrješavanje tog nereda može trajati mjesecima, ako ne i godinama. Odakle nam pravo da maltretiramo svoje bližnje-voljene, prisiljavajući ih da iza nas pospremaju naš nered? Zašto vezivati misli onih živih za one umrle te remetiti njihov proces razgradnje i put ka biću-stvoritelju,  koje će tu svijest nakon smrti ponovno konzumirati.

Oporuka je pravni dokument koji unosi red u život poslije smrti i rješava na jednostavan i brz način mnogo nedoumica koje inače nastaju i doslovce piju krv onima koji se sa tim moraju baviti. Strah ili nelagoda oko pisanja oporuke, je ona vražja zona ugode, koja nas uvijek odvlači od važnih strukturalnih radova na našem vlastitom životu. Ta nelagoda se bazira na naivnoj  i potpuno iracionalnoj vjeri u besmrtnost. Taj virus su nam usadile prvenstveno one velike institucionalizirane religije sistemom „ cijepljenja“ u ranim danima (krštenje),  naknadnim kontinuiranim medijskim nasiljem i kasnijim “obnovama cijepljenja” (pričest itd.) . Pojam besmrtnosti je romantična besmislica, koja nas neće dovesti do trezvenosti neophodnoj da dosegnemo onu vrstu praktične nemilosrdnosti, bez koje čišćenje i bacanje smeća socijalizacije, tehnički jednostavno nije moguće.

Pisanje oporuke je znak zrelosti i mudrosti, umijeće definiranja naše zadnje volje, akt odpuštanja i zahvale.  Za donošenje neopozive odluke pisanja oporuke, te njeno  osmišljavanje i pisanje, potrebno je poprilično energije, koje stare i bolesne osobe obično ne posjeduju. Za dostojno  pisanje oporuke, potrebno je na staničnom nivou spoznati da nismo besmrtni i da je romantizam koji se krije iza koncepta “vječnog života” i “ja nisam moje fizičko-energetsko tijelo” jedan religiozni projekt-koncept čisto ideološkog tipa, dakle nema blage veze sa stanjem na tereni, tj. sa prirodom iliti istinom. Ta virus-ideja je osmišljena da unese nered u naše živote i liši nas mogućnosti skupljanja naše  individualne moći, stavljajući nas u stanje specifičnog ignorantno-hipnotičkog transa. Zato svi mistici koriste metaforu buđenja iz sna iluzije, kao prvi korak ka suverenitetu individue.

Pisanje oporuke je definitivno akt moći. Ipak nije dovoljno samo osmisliti je i zapisati našu zadnju volju. Treba se pobrinuti da ona bude naknadno nađena i ispravno interpretirana. Korisno je da testament ovjerimo kod notara i/ili podijelimo kopije na čuvanje nekolicini nama najbližih, po mogućnosti povjerljivih osoba. Može se desiti da čovjek u trenutku lucidnosti ispiše svoju oporuku, ali ju potom nekamo zaturi, te je poslije nitko više ne može naći. I ta mogućnost govori o stupnju reda u kojem se nalazi život pojedinca. Da li je naš život do te mjere sređen, da doslovce noćas možemo „otići“, ne ostavivši pritom ni traga, a kamoli smeća koje treba reciklirati?

Dvije su stvari koje treba jasno odrediti oporukom:

 1. Što učiniti sa našim bivšim beživotnim tijelom? Da li je kremaciji prihvatljiva, ako vjerujemo u uskrsnuće tijela? Da li se zna mjesto odlaganja? Da li preminuli ima dovoljno sredstava da pokrije troškove svog društeno-prihvatljivog recikliranja. Da li smo suglasni sa automatskom procedurom mogućeg darovanja organa?

 

 1. Kad smo na čisto sa onim pod brojem 1. treba se posvetiti delegiranju naših dugova ili vlasništva u smjeru kamo želimo. Ukoliko možemo snositi troškove brige oko našeg beživotnog tijela, divno. Ukoliko možemo precizno nekome ostaviti neka sredstva, kao životnu podršku, umjesto da ih pojede državna birokracija, prekrasno.

Kako učiniti prvi korak? Počnimo za početak prvo čistiti svoj radni stol i napravimo mjesta za jedan prazan list papira, na koji ćemo vlastoručno ugravirati svoju posljednju volju ovog trenutka. “Moja individualna volja sadašnjeg trenutka”. Nije li to precizniji naziv za jednu oporuku? Nije li to naputak za namjeravanje, aktivno oblikovanje vremena koje dolazi? Nije li to recept za umirenje uma od histeričnih inputa socijalne okoline?

6 misli o “Oporuka ili uvođenje reda u život i život poslije života”

 1. posmrtne ostatke pokopati u vlastitom vrtu ili voćnjaku, bez bitnih troškova i naknadnih obaveza, neka čuvaju imanje od raznih kriminalaca i ovrha .

  Odgovori
 2. Nebitno je jel pokop ili kremacija,jer ako je bog stvoritelj svega ,ne bi mu trebao biti problem od kostiju ili pepela vratiti sva bića na dan suda,a ukoliko to nije u stanju ,onda je prevarant 😀 Mgtow for life 😀

  Odgovori
 3. eeeeeeeeeee evo nešto o oporuci i promišljanju autoru teksta a i posjetiocima sajta :
  …izdvojimo navod…..
  “Pojam besmrtnosti je romantična besmislica, koja nas neće dovesti do trezvenosti neophodnoj da dosegnemo onu vrstu praktične nemilosrdnosti, bez koje čišćenje i bacanje smeća socijalizacije, tehnički jednostavno nije moguće.
  vidimo da autor “zna puno” o putu duše…..???????????—-brzo idi do Alatre i Anastazije i truda ekipe da se prevede i postavi…BESPLATNO
  pa evo demantija sa 2 izvora :
  Cilj ovog eksperimenta je bio da se pronađe evolutivno rešenje za taj
  problem, ne tehnokratsko, jer svako novo tehničko rešenje će pre ili
  kasnije pasti u ruke Tamnih sila, a nakon toga se kopira novo tehničko
  dostignuće Svetlih sila, iskorišteno protiv svojih stvaralaca. Na kraju
  krajeva, samo evolutivno stvaranje racionalnog bića, onemogućuje ili
  barem čini da je veoma teško da se ono uhvati i iskoristi u potpunosti u
  interesu Tamnih sila.
  Potvrda ove hipotezese nalazi u slavjano-arijevskim Vedama:
  Znani put povezivao je Ingard i Midgard
  Svetove Zlatnih Sunaca u jednom Rukavu .
  Da bi se taj put prešao treba preći
  kroz mnoštva zemalja pored jarkih Zvezda .
  Midgard Dušu zvao je horovođom snova
  jer je sabrao Mudrost mnogih Zvezda
  koju čuvaju oni što se naseliše u tom Svetu .
  …..potpuno se slaže s postavljenim pitanjima grupe ljudi i sa izlaganjima na pitanja koje nam je dao TOM-vođa 1993 god. i vjeće devetorice u ime 24 civilizacije koje su dale sjeme(pisano na kontroli uma – koja je već zablokirana u pristup)……………sjetimo se 3-6-9 Tesla……………….
  Levašov:Rusija u zakrivljenim ogledalima ,tom 2
  Vratićemo se analizi teksta slavjano-arijevskih Veda:
  “blagočestiva dela svih Svetlih Nebeskih Bogova i tvorevine njihovih prekrasnih potomaka na blagodatnoj Midgard-Zemlji …”

  Iz ovih redova sledi, da nisu samo doseljenici sa drugih planeta-zemlji činili infrastrukturu nove kolonije, već da su imigranati na novim

  28

  lokacijama aktivno učestvovali i predstavljali te civilizacije, sa kojih su bili raseljeni. A kada uzmete u obzir da je do naseljavanja Bele Rase Da’Arije na Midgard Zemlju došlo zbog Zvezdanog rata između Svetlih i Tamnih sila, i da ona aktivno učestvuje u osnivanju kolonije na kraju naše galaksije, uključujući značajna sredstva iz matičnih civilizacija, govori o tome da je dat poseban značaj toj koloniji.

  Od posebnog značaja je činjenica da su na Midgard Zemlji Svetle sile vršile određene eksperimente, čiji je cilj bio da se dobije razumno biće principijelno novog tipa.
  Dozvolite mi da vas podsetim da su bogovima naši preci nazivali ljude koji su dostigli svoj razvoj na nivou uticaja na prostor i materiju, na nivou tvorca. Drugim rečima, naša Midgard-Zemlja okupila je ne samo imigrante sa različitih planeta, naseljenih Belom Rasom, odnosno predstavnike tih civilizacija koji imaju najsnažniju genetiku, koja im omogućava da dostignu nivo tvorca. I to jasno ukazuje na sprovođenje genetske selekcije, čiji je cilj bio da se formira novo potomstvo – nosioca ove genetike – fundamentalno novih kvaliteta i sposobnosti, koje bi omogućilo u budućnosti da se pronađe osnovno rešenje problema borbe protiv Tamnih sila, zvezdanog rata koji nikada nije prestajao.
  …………Bilo koja vrsta, koja dolazi izvana, mora da “stane” u ekološki sistem druge planete. A “odgovarajući” u ekološkom sistemu mogu biti samo kada se na toj drugoj planeti pojavio ekološki sistem, obezbeđujući sve tzv.lance ishrane, na kojoj je odgovarajuća ekološka niša. Neandertalci su se pojavili na Midgard-Zemlji pre 600-800 miliona godina i ta “slučajnost” ne može biti slučajna.Pored toga, sa ojavom kolonija Bele Rase na Midgard-zemlji, naša planeta je imala tri lune – Lelu, Fatu, i Mesec. Sada smo ostali sa samo jednom lunom, koju su naši preci nazivli Mesec. U znak sećanja na ta daleka vremena, samo Sloveni zovu jedini preostali Mesec jednostavno Luna. Reč mesec ostao je u svakodnevnom govoru ruskog naroda i drugih slovenskih naroda, dok su svi drugi narodi zvali Lunu Mesec, potpuno
  zaboravljajući činjenicu da su se u prošlosti pod nazivom Luna nazivali sateliti planeta-zemlji na kojima je živela Bela Rasa. Baš kao što su se naseljive planete nazivale zemlje, od kojih je svaka imala svoje ime. Na primer, naša planeta u prošlosti se zvala Midgard-zemlja, a i druge nastanjive planete su imale svoja imena. Još jedna činjenica, koja govori u korist toga da kolonizacija Midgard-zemlje sa Belom Rasom nije bio nesrećan slučaj, je da je naša luna (mesec) veštački stvoren objekat i preseljen u orbitu oko Midgard-Zemlje milionima godina ranije. U poslednje vreme sredstva masovnog informisanja, sve više donose činjenice, da je mesec veštačkog orekla:
  1. Luna (Mesec) je šuplje nebesko telo. To potvrđuje i činjenica da su svi lunarni krateri uzrokovani padom meteorita na njegovu površinu, a bez obzira na prečnik svakog kratera, svaki ima istu dubinu. To je potpuno suprotno prirodi eksplozija koje proizilaze iz uticaja udara meteorita na površinu planete. U skladu sa ovom prirodom, dubina treba da bude veća čim je prečnik kratera veći, čak i prečnik i dubina kratera zavise od veličine palog meteorita, brzinom sličnoj svemirskim brzinama – nekoliko desetina kilometara u sekundi. U odsustvu atmosfere, ne postoji ništa što će usporiti brzinu pada meteorita, a i posledica takvog sudara mora da bude neverovatna. Ove “čudne” dubine kratera na Mesecu, bez obzira na njihov prečnik, mogu se objasniti tako, da se padajući meteorit, pri svom udaru na površinu Meseca, susretao na istoj dubini sa neverovatno tvrdim materijalom koji ne može biti prirodnog porekla . Tokom miliona godina materijali padajućih meteorita stvorili su vidljiv reljef, koji smo svi upoznali sa fotografija.Potvrđuje to i nalaz posade Apola 20, poluzakopanae vanzemaljske letelice na površini Meseca, koju su otkrili tokom rutinskog obilaženja i snimanja ovog nebeskog tela. Ovaj brod je ležao na tom mestu jako dugo.2. Postoje video zapisi prisustva na Mesecu letilica drugih civilizacija.
  Na dokumentarnim video snimcima jasno su vidljivi svemirski brodovi drugih civilizacija, koji su leteli ka Severnom polu Mesečeve površine i velikom brzinom obleteli mesec duž meridijana, i leteli ispod površine Meseca na Južni pol. U prilično dugom periodu pomoću video nadzora, registrovane su pojave letelica mnogih drugih civilizacija kako lete iznad Mesečeve površine. U principu, ovi efekti primećeni su i na tamnoj strani Meseca, koja se ne može posmatrati sa površine Midgard- Zemlje. 3. Analiza radio talasima dala je potpuno neočekivan rezultat,potvrđujući da je Mesec je šupalj i da je veštačkog porekla.
  4. Analiza uzoraka sa površine Meseca dala je istraživačima čudan rezultat. Starost meseca je skoro četiri milijarde godina starija od
  starosti solarnog sistema.Sada je nemoguće točno reći, kakvi su bili uništeni meseci – Lela i Fata, prirodnog ili vještačkog porjekla, a nije ni važno. Ono što je važno,jeste da je u vreme kolonizacije bele rase Midgard Zemlje bilo tri meseca, od kojih je – jedan veštačkog porekla. Takođe je činjenica da su mesec Lela i mesec Fata uništeni samo zato što su Tamne Sile napravili na njima svoje baze,koje su u različitim vremenima pokušali da koriste kao odskočnu dasku da osvoje Midgarda Zemlju.Dakle, kolonizacija Midgard-zemlje, u svakom slučaju, nije bila nesreća, već unapred pripremljena akcija. Moguće je, da je Midgard-Zemlja pripremana za kolonizaciju u
  potpunoj tajnosti, od strane Svetlih Sila,

  Odgovori
  • dakle što imamo za primjetiti ???????
   LAM ARABI ALARDI DINI ESA KUNIS ALIM.
   (Gospod se ljuti, ta kamo ideš čovječe nebo je za čiste-navode neki lingvisti)……..e sad tko je vlasnik tog dubokog otegnutog glasa koji sam čuo svojim ušima za prenosa leta na Lunu(moguće je robot-leti u orbiti znan kao “crni princ”) te poruke i koliko je i on sam čist ostaje ? zar nije čitanje takve oporuke puno zanimljivije ……………????????? i saznavati ostavštinu koju nam se predobro skrivalo ali očito je kraj skrivanju jer razotkrivanje napreduje…….pa idemo daaaaljeeeee

   Odgovori
 4. i da završim komentiranje :
  …Zar nije čudno?!
  Na Midgard-Zemlji je sabrana mudrost mnogih zvezda – da li je to direktno ukazivanje na cilj stvaranja kolonije Bele rase na Midgard-
  Zemlji!? Drugim rečima, Nebeski Bogovi, prema tekstovima slavjano-arijevskih Veda, bivši preci Slavjano-Arijevaca, kako bi se popeli na

  hijerarhijskoj lestvici Svetlih Sila, dužni su bili da dostignu vrhunac na svojim rodnim zemljama-planetama, i da dolaze na Midgard-Zemlju da nastave svoj evolutivni razvoj napred! I to je naznačeno u slavjano-arijevskim Vedama, i to na različitim mestima:
  I učili su ti Mnogomudri Žreci
  da u našoj Vaseljeni postoji
  Zlatni Put Duhovnog uspinjanja
  koji vodi na vrh zvani – Svarga
  I dalje, ukazuje se na mesto u univerzumu, koja je osnova tog Zlatnog
  puta:
  ……………………………………………
  U osnovi Zlatnog Puta
  Nalazi se Svet ljudi, i
  uspon čoveka u viši svet
  ili u Višu realnost je moguć
  samo kao rezultat Duhovnog Razvoja.
  ZAto su u svet ljudi dolazili Bogovi
  I doći će Učitelji čovečanstva.

  Odgovori

Komentiraj