Vojna strategija trećeg svjetskog rata

Koliko god nekima izgleda sumanuto nazivati ovu aktualnu Plandemiju trećim svjetskim ratom, tehnike koje se na globalnom planu koriste za navodno suzbijanje te iste plandemije, neodoljivo podsjećaju na tehnike koje su razvijene unutar vojnog sektora i koje se tamo marljivo primjenjuju. Ovaj put imamo sukob koji se ne odvija između dvije profesionalne vojske, već između profesionalaca i amatera (globalnog stanovništva), koji nemaju pojma u kakvoj se situaciji nalaze. Svo iskustvo grubog i mekog (suptilnog i nevidljivog) ratovanja, koji su vojni profesionalci stekli  tokom bogate ratne povijesti, slilo su u strategiju ovog neidljivog ali totalnog rata.  Slijedi tabela sa tehnikama i rezultatima primjene istih, koja bi trebala pojasniti stanje u kojem se nalazimo i navesti one naivne i dobroćudne sugrađane, da preispitaju stanje stvarnosti u kojoj se nalazimo.  Navedene su vojno-ispitivačke tehnike za slamanje volje  pojedinca i njegovu potpunu neutralizaciju. Kako je izvijestio New York Times, ova tablica iz 1957. godine je prikaz komunističkih prisilnih metoda Kine za postizanje individualnog uklapanja u kolektiv. Ovu tablicu je pripremio sociolog Albert Biderman kao sukus svog istraživanja metoda koje su koristili kineski komunisti za iznuđivanje informacija i lažnih priznanja američkih vojnika, zarobljenih tijekom rata u Koreji.  U jednoj ranijoj studiji,  Biderman je opisao ove metode kao “gnusan gnjev”, dodajući da “vjerojatno nijedan drugi aspekt komunizma temeljitije ne otkriva svoje nepoštivanje istine i pojedinaca, kao upotreba ovih tehnika”. Ljevičari tada nisu bili omiljeni od medija, kao što je to slučaj danas, kad se neoliberalizam kamuflirao u novoj ljevici. Kina i Amerika su tada bili smrtni neprijatelji. Što ako su u aktualnom ratu njih dvoje sada saveznici?  Bidermanova tabela metoda pokazuje  kako se pojedinac prisiljava na uklapanje u masu, kako da se slomi njegova individualna volja, u potpunosti počini u kolektivu i nestane u njegovoj besvijesti.

Osnovni metod Posljedice (Namjena) Variante
1. Izolacija Lišava žrtvu svake socijalne potpore i sposobnosti da se odupre. Razvija intenzivnu zabrinutost za sebe. Žrtvu čini ovisnu o ispitivaču. Potpuna samnica. Potpuna izolacija. Poluizolacija. Grupna izolacija.
2. Monopolizacija percepcije Učvršćuje pozornost na neposrednu situaciju. Potiče introspekciju. Eliminira nadražaje koji se natječu s onima pod nadzorom otmičara. Frustrira sve radnje koje nisu u skladu s uklapanjem-poslušnošću. Fizička izolacija. Tama i jako svijetlo. Jalovo okruženje. Ograničeno kretanje. Monotona hrana.
3. Inducirano oslabljivanje i iscrpljenost Slabi mentalne i fizičke sposobnosti otpora. Polugladovanje. Izlaganje. Eksploatacija rana. Inducirana bolest. Nedostatak sna. Dugotrajno ograničavanje. Dugotrajno ispitivanje. Prisilno pisanje. Pretjerani napor.
4. Prijetnje Gaji tjeskobu i očaj. Prijetnje smrću. Prijetnje ne povratkom? Prijetnje beskrajnim ispitivanjem i izolacijom. Prijetnje protiv obitelji. Nejasne prijetnje. Tajanstvene promjene liječenja.
5. Povremena popuštanja Pruža pozitivnu motivaciju za uklapanje. Ometa prilagodbu na uskraćenost. [Povremeno?] Kolebanje stavova ispitivača. Obećanja. Nagrade za djelomičnu usklađenost.
6. Demonstriranje “svemoći” i “sveznanja” Sugerira uzaludnost otpora. Sučeljavanje. Pretvarajući se da se suradnja podrazumijeva. Pokazujući potpunu kontrolu nad sudbinom žrtve.
7. Degradacija Troškove otpora čini štetnijim za samopoštovanje nego kapitulaciju. Svodi zabrinutost zatvorenika na “životinjsku razinu”. Spriječena osobna higijena. Prljava okolina. Kazne. Uvrede i poruge. Uskraćivanje privatnosti.
8. Naređivanje trivijalnih zahtjeva Razvija navike uklapanja Prisilno pisanje. Provođenje minutažnih pravila.

 

11 misli o “Vojna strategija trećeg svjetskog rata”

 1. Sve je točnp Dražene, ali većina se još nije probudila, a tako su prestrašeni da ne mogu vjerovati koliko malo koriste svoj mozak i um. Ako priroda sad nešto ne pomogne, ne znam što ćemo. Pozdrav. Nadam se da se i vidimo na nekom susretu. Zlatica

  Odgovori
  • Ma pusti to…znaš onu staru “Ni Bog ti neće pomoći ako si sam na pomogneš”. Mi trebamo stati na kraj ovoj prevari.

   Odgovori
 2. Offline, isključivanje “vaspitavača”.
  Rad na sebi.
  Ništa nije dobro, ništa nije loše.
  Preuzimanje inijcijative.
  “Čudno” ‘ponašanje.
  Lutanje izvan “matrice”.
  Zaj* sustava.
  Olvejs luk, i voda, on d brajt sajz of plandemija.

  Odgovori
 3. E, da.
  Sad će Isus, za par dana.
  A prvi bi se rezultati trebali vidjeti, ali baš vidjeti, već od 27.12.
  Tada će dan trajati minutu dulje, 8 satova i 4o i jednog minutova.
  Što je za jednog minutova više nego ovog tjedna.

  Odgovori
 4. neće issa alo oće šala la la
  VIC DANA
  Kralj
  Ide lav džunglom i sretne lisicu:
  – “Ko je kralj životinja?”
  – “Ti, lave”, odgovori lija.
  Sretne vuka:
  – “Ko je kralj životinja?”
  – “Ti lave”, odgovori vuk.
  Sretne slona i upita ga:
  – “Ko je kralj životinja?”
  Slon se razbjesni i surlom ..BAM.. BAM… pretuče lava, a lav dok se diže s poda:
  “Dobro, dobro, ne morVIC DANA
  Kralj
  Ide lav džunglom i sretne lisicu:
  – “Ko je kralj životinja?”
  – “Ti, lave”, odgovori lija.
  Sretne vuka:
  – “Ko je kralj životinja?”
  – “Ti lave”, odgovori vuk.
  Sretne slona i upita ga:
  – “Ko je kralj životinja?”
  Slon se razbjesni i surlom ..BAM.. BAM… pretuče lava, a lav dok se diže s poda:
  “Dobro, dobro, ne moraš se odmah ljutiti ako ne znaš
  aha…

  Odgovori
 5. Prije Isa trebao bi uletiti Djed Mraz, isti Karlo Marks, samo u crvenom, bez šurikena, da skrši plandemijske mjere, preporuke i stožeraše.
  I donese mi neke stvari.

  Odgovori
 6. Kao što rekoh,.. Čiča u crvenom skršio plandemijske mjere (90-60-90) i prekoruke, neznam kako su prošli stožeraši, dva puta prošao na Badnjak bez propusnice i potprde iz županije u županiju. A nije zanočio u pržunu.
  I, javol, natrulih, donio mi neke stvari. I usrečio neke ljude. I policajce. I oni vole “Red Čedu”.
  Što se tiče, fjaka, ove tvoje Djed Mrazice, navodno je bila u Kravarskom. Na nekom pušingu. Mada je danas tamo totalni “pušing, rodjo”.
  Nadam se da si bio pravodobno pohođen od neke glavne glumice neke bajke ili sna da baš kvalitetno obilježiš blagdan “rađanja svemočnog boga sunca”.

  Odgovori

Komentiraj